Blog

Dacă te întrebi cât consumă o centrală pe peleți, fie că vrei să faci o investiție într-un sistem de încălzire mai eficient sau doar vrei să-ți calculezi costurile lunare, ai ajuns în locul potrivit.

În acest articol, îți oferim exemple reale de la centrale Domusa Teknik montate în România, în funcție de model, suprafața locuinței și consumul anual. Astfel, vei înțelege cât consumă o centrală pe peleți pe lună și pe zi, în medie.

De ce să alegi o centrală pe peleți?

Centralele pe peleți sunt o alternativă ecologică și eficientă la sistemele tradiționale pe gaz sau lemn. Peleții sunt realizați din resturi lemnoase comprimate, oferind o ardere curată și eficientă. În plus, centralele moderne sunt automatizate, ușor de întreținut și potrivite pentru locuințe de toate dimensiunile.

Exemple reale de consum – Ce ne arată datele?

Am analizat date reale din diferite județe, cu modele de centrale Bioclass montate în locuințe cu suprafețe între 95 și 180 mp. 

Iată câteva exemple concrete:


 

Ce este pompa de caldura aer apa

Dacă și tu te te-ai întrebat: “ce este pompa de căldură aer apă?” atunci ai ajuns unde trebuie.

 

Pompele de căldură aer-apă sunt cele mai populare pompe de pe piață.

 

Acest tip de pompă funcționează cel mai bine în climă moderată. Eficiența unei pompe de căldură aer-apă este optimă la peste 5° C, spre deosebire de locațiile uscate și reci, unde temperatura exterioară scade sub -20 ° C. Ținând cont de principiile de funcționare ale unei pompe de căldură aer-apă, scăderea temperaturii va afecta eficiența de funcționare.

 


biomasa-domusa-teknik

De ce să alegeți biomasa ca opțiune?

Biomasa, spre deosebire de combustibilii fosili, este o sursă de energie regenerabilă, deoarece originea sa este materialul organic de origine vegetală care poate fi valorificat.

Prețul combustibililor din biomasă din industrie depinde de costul deșeurilor generate în procesele industriale legate de lemn sau agricultură. Pe de altă parte, biomasa forestieră este abundentă în unele zone și chiar gratuită, fiind consumată sub formă de bușteni de lemn de foc.

În acest fel, prețul combustibilului se dovedește a fi mai stabil și nu este supus fluctuațiilor semnificative ale prețurilor energiei de tip fosil.


cum se intretine un cazan pe biomasa

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale cazanelor pe biomasă este că obținem căldură la un cost redus și, în plus, reducem emisiile de CO2. Trebuie remarcat faptul că întreținerea sa este foarte simplă, astfel încât orice utilizator o poate face.

 

Cazanele pe biomasă, datorită caracteristicilor combustibilului utilizat, generează cenușă și murdărie în interior, care trebuie curățate în mod regulat, astfel încât să nu afecteze cazanul sau să-i reducă performanța - un cazan curat consumă întotdeauna combustibilul mai eficient.

 

Să vedem ce operațiuni de întreținere necesită un cazan pe biomasă și cine ar trebui să îl efectueze.


cazane-pe-peleti

Modificările reglementărilor care au fost puse în aplicare de diferitele administrații publice ale diferitelor țări în ceea ce privește aerul condiționat au promovat îmbunătățirea eficienței energetice, reducerea emisiilor poluante și trecerea către utilizarea noilor tehnologii care utilizează surse de energie regenerabile pentru a opera.

Strategia DOMUSA TEKNIK, în ceea ce privește reducerea emisiilor poluante și îmbunătățirea eficienței energetice a produselor sale, permite să ofere pe piață produse avansate tehnologic care îndeplinesc toate cerințele de mediu cerute.